PLACES TO VISIT IN PRAGUE | PHOTODIARY

5/05/2017

Ahoj všichni, dnes bych ráda shrnula mých 14 dní v Česku. Nebo vlastně začněme Prahou, kde jsem strávila prvních pár dní a dělala jsem tak trochu průvodce mojí vzácné návštěvě, co mi přiletěla z Londýna. A protože mám v Londýně několik dalších zahraničních přátel, kteří se do Prahy brzy chystají, tak jsem se rozhodla tento článek udělat na způsob top místa v Praze, ať mají představu, o jakých místech mluvím, až jim budu dělat schedule, co v Praze navštívit, haha. Nicméně Češtinu zachovám a stejně tak to furt bude ve stylu "photodiary", jak jste zvyklí. Jdeme na to.

VYŠEHRAD

Jakmile jsem návštěvu vyzvedla na letišti a ubytovali jsme se v Karlíně. Čekal nás oběd s Kačí a hned potom Vyšehrad. Byla jsem tam sice už milionkrát, ale ten výhled nikdy neomrzí. Navíc tentokrát jsme se byli podívat i na tom hřbitově tam. Tohle musí znít trochu morbidně, co? Ale určitě jste slyšeli, že jsou tam pohřbeny významné osobnosti... Tak jsme tam trochu hodili oko.


NÁPLAVKA

S Kačí jsme se rozloučili asi po dvou hodinách a pokračovali jsme podél řeky směrem ke Karlovu mostu, kde jsme se odpojili směrem na Staromák. Tam byli zrovna velikonoční trhy. 


PRAGUE CASTLE & ST. VITUS CATHEDRAL

Samozřejmě jsme nemohli vynechat Pražský hrad a katedrálu Svatého Víta. Jako musím říct, že ten výšlap na Hrad mě vždycky dostane. To byl snad jedinej moment, kdy jsem byla šťastná, že není vedro. Protože když jsem to absolvovala naposled, tak bylo léto, venku snad 40 stupňů, a že bych nahoru dorazila jako nějaká princezna se teda rozhodně říct nedá. Taky jste myslím neviděli ani žádnou fotku z onoho dne, haha. Jo jinak jestli se na Hrad budete chystat v nejbližší době taky, tak si vystojíte obrovskou frontu kvůli security kontrolám. Každopádně ta fronta zabrala asi jen 15 minut, což není tak horký. Aspoň nám to uteklo dost rychle.


CHARLES BRIDGE

Jestli je v Praze nějaké místo kam když nemusím, tak nejdu, je to Václavák .. a Karlův most. No každopádně je to jedno z nejznámějších míst v Praze, takže co bych pro svýho miláčka neudělala. Protože rozumějte, pro mě to je na podobných místech boj na život a na smrt jo! Vzhledem k mému nízkému vzrůstu.


THE OLD TOWN SQUARE

Sem jsme zavítali snad dvakrát, jestli ne víckrát. Ono je totiž v Praze všechno tak hezky pohromadě, že ikdyž máte v plánu ten den navštívit něco jiného, tak všechny cesty vedou přes Staromák a podobně, haha. Ale to je na Praze vlastně hezké, že je všechno tak hezky pohromadě. V Londýně je všechno z ruky, haha. 

NATIONAL MONUMENT AT VÍTKOV

Vítkov. Když jsem ještě bydlela v Praze, Vítkov jsem měla takřka nad hlavou, byla jsem tam dohromady ale jen dvakrát. Ono totiž projít tím tunelem z Karlína na druhou stranu bylo hrozně "složitý". Pokud jde ale o výhled na Prahu? Boží! Podle mě rozhodně jeden z nejlepších výhledů! My jsme tam byli za přítmí a o to větší kouzlo to mělo.

ŽIŽKOVSKÁ VĚŽ/TOWER PARK PRAGUE

Kdo byl nahoře v restauraci, ať zvedne ruku... Já jsem byla jen nahoře na vyhlídce na několika novinářských/blogerských akcích a ohromný zážitek! Nicméně návštěva Oblaca Restaurant pořád zůstává na wishlistu, protože mám dojem, že tam servírují takovej ten kouřící (dýmící) drink a já ho hrozně moc chci, haha. A ne, nejsem alkoholik, jasný?!

PETŘÍN LOOKOUT TOWER

A nakonec místo zamilovaných... Jinak z Petřína máme docela super zážitek. Když jsme šli nahoru, tak bylo krásně, svítilo sluníčko. No a když už jsme byli skoro v cíli (chtěli jsme jít do zrcadlového bludiště), začalo nejvíc pršet a vypadalo to minimálně na pořádnou bouřku, ne-li konec světa. Takže jsme spolu s dalšími asi deseti lidmi stáli pod stromem a 15 minut čekali, až přestane pršet. Proč pod stromem... Nikde jinde totiž už nebylo místo...

JOHN LENNON WALL AND PUB

No a poslední místo na seznamu nebo alespoň to, co vám ukážu je zeď Johna Lennona. Nádherné místo, kam moc ráda chodím... Taková procházka Kampou většinou končívá právě tady. Jinak jsme samozřejmě byli i na dalších místech, jen jsem všechno nefotila. Protože jak přece jen nejsem úplnej turista, tak mi to vždycky nedocvaklo a třeba takovej Václavák, Střelecký ostrov a Kyvadlo jsem prostě zapomněla vyfotit. Doufám, že se vám článek líbil a budu se těšit na komentáře. Jo a příště čekejte zase něco londýnského. Pusu. xxx

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Zlato zrovna včera večer/v noci jsme s Johnym všechna tahle místa prošli, několik hodin a celkem 25 tisíc kroku. :D Jen teda na Petříně jsme nebyli :) krásný fotky, jako vždy <3

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube