LONDON | #WeStandTogether

3/24/2017

Byli tři hodiny odpoledne, seděla jsem s přáteli ve Wembley (část Londýna), když v tom jeden z nich zmínil, že ve Westminsteru někdo někoho pobodal a že se tam střílelo. V tu chvíli jsme tomu nepřisuzovali téměř žádnej stupeň důlěžitosti, protože v Londýně někdo někoho pobodá každej druhej den a střílí se tu taky hodně, haha... Aspoň pokud čtete London Evening Standard, tak vám to tak přijde. (Prosím, berte to s rezervou, jo?) Nicméně jsme teda poračovali v práci, když se ohledně toho během půl hodiny začalo objevovat víc a víc zpráv, do toho mi psala kamarádka, jestli jsem okej, že se ve Westminsteru něco stalo a že to vypadá na teroristický útok. Její přítel pracuje hned vedle. (Naštěstí se mu nic nestalo.)

Co se vlastně stalo a jak vážné to bylo, mi došlo až večer, kdy jsem si přečetla všechny zprávy na BBC. Ono totiž v ten moment na internetu moc dostupných informací nebylo, ty se začali pořádně objevovat až kolem čtvrté/páté hodiny odpoledne. 

Když došlo k útokům ve Francii nebo kdekoliv ve světě, bylo mi z toho smutno, ale pořád to nebylo ve stejné zemi/městě, kde žijete. Je to zvláštní pocit, když víte, že jste na tom stejném místě, kde k tomu došlo, byli několikrát na procházce a že jste tam vlastně v ten moment mohli být taky. Na druhou stranu si to úplně nepřipouštím, protože co můžete dělat? Všechno je tak, jak má být. A nezůstanete přece zbytek života zavření doma nebo se hned nebudete stěhovat jinam. (Poznámka: Myslím, že stěhovat jinam by se měli jiní...)

Taky jsem trochu spekulovala, že to vlastně mohlo dopadnout hůř, kdyby to ten (byl to vůbec člověk?) vzal po druhé straně mostu. Protože právě po druhé straně chodí většina turistů, jelikož je to strana mostu přímo od London Eye.  A i turisté, co jdou od Big Bena jdou většinou po té straně, protože si chtějí vyfotit právě London Eye s řekou v pozadí. Takže to bylo vlastně takové štěstí v neštěstí (jestli se to tak vůbec v této situaci dá říct), že ten člověk (?!) chtěl skončit u Parlamentu, tak jel po druhé straně. Stejně tak fakt, že se v Anglii řídí na opačné straně.

To je asi všechno, co jsem k tomu chtěla říct. Konkrétně se k tématu vyjadřovat nechci, protože mám hodně radikální názor a nerada bych, aby se tu v komentářích spustila negativní diskuze. Řeknu jen jedno: Jak lidé i po přečtení Koránu mohou stále tvrdit, že ne všichni vyznavači tohoto náboženství jsou nebezpeční? Jsou! Je to tam černé na bílém! 

Vám přeju krásnej víkend, myslete pozitivně a brzy naviděnou! <3

P.S. Použila jsem pár fotek z loňska, kdy jsem byla ještě blond, tak se nenechte zmást. Pa


You Might Also Like

1 komentářů

  1. V člověku vždycky hrkne, když se něco takového stane na místě, kde to moc dobře zná. Já to měla podobně, když v restauraci v Uherském Brodě chlap vystřílel hosty. Sice jsem tam nechodila, ale často jezdíme hned vedel do aquaparku, takže tu restauraci znám. No, není to hezký pocit. Ale jak říkáš, všechno je tak, jak má být.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube