LONDON SIGHTSEEING #1

12/05/2015

Do Londýna jsem přijela ve středu odpoledne (a neplánovaně jsem odjela až za týden ha ha). Ten večer mě Adam vzal na místo, kde byl ten nejkrásnější výhled na Londýn. Vážně! (Pro informaci - Adam je můj bývalý spolužák ze střední školy.) Ve čtvrtek jsme byli v Camdenu a Notting Hill a v pátek jsme zvládli Hyde park, Buckingham palace, Harrods, atd... O tom ale příště. Dnes se pustím do soboty. Ani nevím proč ha ha. Ženská logika.

WESTMINSTER/BIG BEN
V sobotu jsem vyrazila do ulic s Vojtou a jeho přítelkyní Míšou, kteří přiletěli na víkend. Bohužel nám celou dobu pršelo. Taky jsme podle toho po třech hodinách vypadali. Ale zkazit náladu jsme si tím nenechali. Začínali jsme u Big Bena, kde jsme byli už večer předtím. Ale chtěli jsme ho vidět i za denního světla. Všimněte si, že tady ještě nevypadáme tak blbě :D Nejhorší to bylo později u Tower Bridge, to už jsme byly s Míšou promoklé do poslední nitě. Na Vojtovi to nebylo tolik vidět. Krátké vlasy jsou výhodou!
LONDON EYE
Další zastávka byla na Westminster Bridge, odkud jsme měli perfektní výhled na London Eye. Ale těch lidí! A ještě jak pršelo, tak většina z nich měla deštníky, což bylo o život ... nebo spíš o oko? Ale my jsme se nedali! Fotili jsme jako o život a dokonce jsme vytáhli na všechny ty lidi i selfie stick ha ha. Nebojte, jenom jsme chtěli vyfotit společné selfiečko.
LONDON BRIDGE/THE SHARD
Původně jsme chtěli dojít k London Bridge pěšky. Ale vzhledem k tomu "krásnému" počasí jsme radši chytili metro a popojeli si pár stanic na Monument Station. Na London Bridge byl krásný výhled na The Shard, což je vlastně takový londýnský mrakodrap. Tady jsem taky poprvé zaznamenala, jak moc je Temže špinavá. Kam se na ni hrabe Vltava! Nevím, jestli to bylo tím deštěm, ale Vltava v Praze je oproti Temži čisťoučká! Každopádně Londýn se pro mě stal za ten týden absolutní srdeční záležitostí, ať tam prší nebo ne <3
TOWER BRIDGE
Než jsme vyrazili k Tower Bridge, udělali jsme si asi půl hodinovou pauzu ve Starbucksu, kde jsme sbírali sílu na další památkování ha ha. Já u Caffé Mocha. Ten déšť byl sice otrava, ale stál za to! Jak jinak bych pak vyfotila tak super fotky s kapkami deště na čočce? :)) Posuďte sami.
TOWER OF LONDON
Kolem Toweru jsme jen prošli. Nechtělo se nám platit vstup, který je asi £20 a ještě si tam dál vesele moknout ha ha... Byl se někdo z vás podívat i uvnitř Toweru? Zajímalo by mě, jestli to stojí za to.
MILLENIUM BRIDGE
Už se stmívalo, dokonce přestalo pršet. Naše poslední zastávka byl Millenium Bridge, kde se točil Harry Potter a Princ Dvojí Krve. Myslela jsem, že ho stihneme ještě za světla, ale nakonec jsem ráda, že jsme tam byli, když se začínalo stmívat. Byl to nádherný pohled. V dálce svítil Tower Bridge, uprostřed se tyčil The Shard a my jsme si užívali tu londýnskou atmosféru. Potom jsme vyrazili do Westfield London, kde jsme se koukli po obchodech a hlavně jsme tam trochu uschli. 

Shodou okolností to byla zrovna ta sobota po tom osudném pátku v Paříži. Když jsme byli ve Westfieldu, napsal nám kamarád, že si máme dávat pozor, že přes den několikrát evakuovali metro kvůli podezření teroristického útoku a na letišti Gatwick byla nahlášená bomba. Tak jsme se asi po hodince sbalili a vyrazili na nějaké bezpečnější místo, než je jedno z největších shopping center v Londýně, žejo. Takže jsme vyrazili na Paddington Station, že se tam projdem po okolí. Přišlo mi to jako dobrý nápad, protože je to stanice na Bakerloo line, která není tolik narvaná lidmi jako třeba Central, Victoria nebo Piccadilly line a navíc už to není to gró centra. Každopádně druhej den jsem zjistila, že stanici od Paddington Station - na Edgware Road, která je právě na Bakerloo line, bylo jedno z míst teroristických útoků v metru v roce 2005. To jen tak pro zajímavost. Přeju vám dobrou noc a těším se na všechny vaše komentáře! <3

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Úžasné fotky. Všade ti to veľmi pristane ♥ Milujem tvoje články z Anglicka. Bodaj by nikdy neskončili :)

    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. Cool pics :))))

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Pink_blonde6/12/15 08:25

    To je super, BTW, ani nevím že je v Londýně tolik zajímavých míst :O

    OdpovědětVymazat
  4. Na tohle se da rict jen Wow! Fotky uzasne, ty jsi uzasna lroste super!
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. To je krása! Nejradši bych sbalila kufr a vyarila do Londýna <3

    OdpovědětVymazat
  6. Co říct...prostě - LONDÝN <3

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube