PHOTODIARY FROM NOTTINGHAM #2 | A fakta o tom, jak to tu chodí

11/10/2015

Až si prohlídnete dnešní photodiary, budete si myslet, že tady jenom jím. Ale to je vážně jenom zkreslená představa, ha ha. Jinak to dnes bude na dýl, tak si uvařte čaj nebo kafe a jdeme na to!

  • Při nastupování do MHD se tady chodí v řadě tak, jak lidi přišli. Umíte si teda asi představit mě  - zkaženou pražačku, která si dovolila je hned svoji první jízdu omylem předběhnout, když jsem si s kufrem nakráčela k přijíždějícímu autobusu a celou frontu nechala za sebou. Ale jak jsem to mohla vědět, když tu frontu začli tvořit až když viděli, že autobus přijíždí a to už dávno byli za mnou?
  • V Anglii je normální chodit po domě v botech. Ne, není to jen ve filmech. Přijde návštěva, tak ji vezmete v botech do obýváku na ten koberec bez jakýchkoliv výčitek. V sobotu večer si tam potom chodíte bosky a následně s ledovým klidem skočíte do postele. A nejlepší je, když s kolem najedou do kuchyně a potom v lavorku, který máme ve dřezu na nádobí, vytřou o víkendu podlahu. Ne, nedělám si srandu. Tak to je.
  • Topení jim moc neříká... V domě máme maximálně 18 stupňů, většinou ale 17. Nejprve mi byla strašná zima - chodila jsem tu v šále a čepici. Teď už to zvládnu i v triku s krátkým rukávem a jsem v pohodě.
  • V obchodech mají milióny polotovarů... Můžete si vybrat, jestli chcete zeleninovou rýži, jasmínovou nebo třeba zázvorovou a pak si ji jenom ohřejete v mikrovlnce. Ochucených předvařených rýží tu mají 30 druhů, kdežto klasické rýže jenom 4 a ještě jsou v regálu úplně naspod. Sranda, co?
  • Spousta značek se tady jmenuje jinak než u nás. Třeba Lentilky jsou Smarties a Jacobs je Kenco. Teď si nevybavuju nic dalšího ale je toho dost... Když budete chtít, udělám samostatný článek, protože je tady vážně hodně zajímavých věcí, co u nás v obchodech nemáme.
  • Čokoládu Milku tady téměř nenajdete a jestli jo, tak jedině mléčnou. Tady je totiž populární Cadbury Dairy Milk.
  • Jak vypadá nákup britů? V košíku mají minimálně jedno hotové jídlo, v horším případě třeba i čtyři. Když jde o zeleninu, tak si koupí rovnou hotový salát. Proč by se s ním připravovali, žejo. V lepším případě si koupí alespoň takové ty sáčky, kde je salát už natrhaný. Na závěr to však vyjde úplně stejno, protože si ho doma stejně neopláchnou. Alespoň moje domácí si s omýváním ovoce a zeleniny hlavu neláme.
  • Mají tady výborné hroznové víno, které mají zásadně bez pecek. To by byla práce navíc, ha ha. (A moje domácí ho jí rovnou z krabičky, jak ho koupí v obchodě.) Napište mi prosím do komentářů, jestli si oplachujete ovoce, protože už si začínám připadat jako blázen.

  • V každé drogerii tu mají kosmetiku od Zoelly a v knihkupectví je oddělení, kde mají knížky od YouTuberů a blogerů. Jo, připadám si tu jako v ráji <3 A je tu úplně normální, že jsou YouTubeři na titulkách časopisů a ne jen na těch pro teenagery.
  • Ale při vlogování na vás divně koukaj stejně...
  • Zmražená pizza je o polovic levnější než ta předpřipravená. Aby ne! Vždyť přijdete o těch 5 minut navíc, kdy ji musíte péct. Achjo
  • Cosmopolitan tady stojí jen 1 libru (cca 40 Kč) a není to jen reklama na blogerky jako u nás, ale pořád si v něm najdete to svoje.

Napište mi do komentářů, jestli byste si přáli víc takových článků. Mám toho na srdci hodně, ale nevím, jestli by vás to zajímalo. Já se běžím připravovat do Londýna. Zítra odjíždím na menší výlet. Přeju vám krásný den a posílám pusu <3

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Nastupování do MHD mě vyloženě rozsekalo! :D :D :D Na většině fotek působíš jako taková holčička, ale na té poslední absolutně nádherná ženská! ^^

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj Wendy,
    je super, ze si konečně začala natáčet VLOGy moc s tím souhlasím a hlavně pokračuj!!! Ale prosím Tě co ten obsah?!!! Je to jak kdyby to točila 50 ti leta baba pro kamaradky duchodkyně - nudná, hudba, pomalé záběry, témata jídlo příroda.. to z tebe Ten tvůj šílenej Kuba dostal všechen život??? Proč neřešíš trochu live style - kdo tě tam balí, jaké to tam je a nějaké pikanterie, co divačky skutečně zajímaji!! Hlavně je vidět, jak to točíš strašně falešně ten úsměv barva hlasu, to vůbec nejsi ty.. kde je ta byvala celebríta?? Sorry ze te furt kritizuji, ale jde mi o tvé dobro si ma bloggerka roku! Díky

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Wendy :) My když jsme byli s přítelem v Oxfordu,tak tam právě všichni takhle hezky ve frontě stáli, tak mě to taky překvapilo. A ovoce si teda umývám :D
    Tento článek se mi líbil, jak těma faktama, tak fotkama, určitě budu ráda, když jich bude víc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Takze urcite takove clanky pis! Bavi me to, orotoze mam ten samy nazor. No s tim topenim je to hrozne, mi tu treba topeni mame, ale bohuzel ho nejaky debil odstrihnul, ale my si koupili na elektriku a topime si v pokoji takhle. Jinak jak rikas ja si teda zeleninu umyvam a jejich hrozna miluji zrovna ted je jim. A prave v tech sackach tu zeleninu cinuz nakrajenou v miseckam si kupuji i ja jenom do toho dam dresing trosku pepre a olivovy olej a mam udelany salat :D a jestli hledas Milku vice prichuti, tak to si skoc do polskych obchodu vetsinou tam najdes vsechny druhy. A jinak v Asde prodavaji Milku tri druhy tam najdes mlecnou, dvojbarevnou a jeste jednu. :))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. takový články jsou supr:) co se týče zimy tak u nás je ot to samý,ale zvykám si.A poslední dobou jsem začala sledovat vlogy holandksý blogerek, nejlpříjemnější způsob ja se učit holandštinu:) joa diky otmu článku mam chut na pomelo:D

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto super článek! Některý věci jsou fakt vtipný :D :D A to s těma polotovarama nebo, že si nemyjí ovoce nechápu..prasátka :D :D...A fotky se mi moc líbí! Kdyby tu měli v drogeriích věci od Zoelly a knížky od youtuberů tak bych to tam pořád chodila okukovat :D <3 jen tak dál... A ten Anonym co sem píše haty je ubohej!

    OdpovědětVymazat
  7. Super článok !! A fotky takisto :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Super! Tyhle cestovatelské články mě hodně baví. A když se k tomu přidají krásné fotky, tak je hned vyhráno. Doufám, že se do Británie v brzké době dostanu. I když člověk míní...
    Jinak ten zážitek s frontou do autobusu mě pobavil - taková ta "faux pas" v cizině kvůli neznalosti jsou nejlepší :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube