HOMEMADE GINGERBREAD CAKE

9/14/2015

Ahoj všichni, dnes jsem si pro vás připravila recept na perník. Perník je snad ta nejjednodušší buchta, na které není co pokazit. Jde jen o to smíchat dohromady všechny suroviny, pořádně umíchat těsto a strčit do trouby. To je celá věda. Perník jsem pekla nedávno, a protože tu recept už pěkně dlouho nebyl, napadlo mě, že se o něj s vámi podělím. Třeba se vám to bude někdy hodit. Tak pojďme na to.

Potřebujeme:
250 g polohrubé mouky
245 ml mléka
1 dcl oleje
1 vejce
150 g cukru (já používám hnědý nebo třtinový)
1 lžíce medu
1 lžička mleté skořice
1 lžíce marmelády
1 a půl lžíce kakaa
1/2 kypřícího prášku do perníku
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 vanilkového cukru
špetka soli
ozdoby na posypání


Postup:
U perníku se na postupu smíchání ingrediencí moc nehraje. Já nejdřív smíchám všechny "suché" suroviny, pak přidám mléko. Dobře promíchám. Vajíčko si vyšlehám zvlášť a přidám ho k těstu společně s olejem, medem a marmeládou. Těsto je třeba vymýchat tak, aby v něm nebyly hrudky. Já k tomu používám ruční mixér a mixuju na tu nejnižší rychlost. A potom už jen těsto naliju na pečící papír a posypu čokoládovými ozdobami. Je možné udělat také čokoládovou polevu - recept na ni si jednoduše najdete na internetu.

Perník je potřeba dát do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Při této teplotě peču 15 minut a potom peču dalších 15 minut při telotě 150 stupňů. Po půl hodině vyzkoušejte špejlí, jestli je perník hotový a vytáhněte z trouby.

Já mám perník jako takovou rychlo-buchtu nejradši. Je hotový za hodinku se vším všudy a co oceňuju nejvíc je, že nemusím u pečení nijak extra přemýšlet, abych něco nepokazila. Jakou buchtu pečete nejradši vy? :-)

ASK.FM / FACEBOOK / WE HEART IT / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Super recept, určitě ho v nejbližší době vyzkouším :). Navíc to vypadá i celkem jednoduše, já se těhle "chlebovejch" receptů totiž vždycky obávám.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej! Není to nic těžkého, fakt to zvládne každý :-)

      Vymazat
  2. Mňam, ten vypadá super :) Snažím se nejíst pšenici, myslíš že by se dala použít třeba kukuřičná mouka?:)

    Me Adelaida

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy jsem to nezkoušela, ale myslím, že jo :-) Já občas používám celozrnnou mouku a všechno v pohodě. Jen tak chuť je pak trošku jiná :-)

      Vymazat
  3. Sakra ten vypadá skvšle! Chudáci mé chuťové buňky, hrozně by si ho daly, ale tady v Dánsku to moc nevidím :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No! V Dánsku né. Musíš počkat do Česka :D

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube