VLNKY NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ

11/22/2013

Už odmalička se mi vždycky líbily vlnité vlasy a toužila jsem je mít, a tak jsem v šesté třídě k Vánocům dostala kulmu. Byla to úplně obyčejná kulma, cena se mohla pohybovat kolem 100 Kč. Kulmování s ní ale trvalo věčnost, takže mě to časem přestalo bavit (kdo by si chtěl kulmovat vlasy hodinu) a žádné další kulmě jsem už nedala šanci.

Díky Rowentě jsem ale úplně změnila pohled na věc, ono totiž , světe div se, vážně existuje i zařízení, s kterým máš vlasy navlněné za 20 minut a to taky né za draho, ale za cenu 500 Kč. Navíc se rychle nahřívá a má turmalinový povrch s ionizací pro zářivé vlasy. Dá se sehnat v průměru 25mm a 32 mm, já mám tu první velikost a jsem spokojená. Myslím, že je to ideální. A aby bylo jasné, o čem se bavíme, jedná se o typ CF 3312.


A protože jsem z této krásky maximálně nadšená, vyzkoušela jsem pro vás hned několik různých stylů, jak se dá použít. 

VLNY 1
Za prvé: Je možnost vykulmovat vlasy pramínek pro pramínku. Nekulmujte však až úplně k hlavě, ale jen kousek nad půlku, protože potom byste mohli vypadat, že jste utekli z natáčení nějakého středověkého filmu. Možná je to otázka vkusu, ale podle mě to není nic hezkého. Představte si středověkou mužskou paruku. Brala jsem vždycky tak centimetrový pramen, ani tlustý ani příliš tenký. A nezapomeňte na to, že natáčet vlasy musíte vždycky směrem ven od obličeje. Natočené prameny jsem potom odddělila od sebe a nalakovala je lakem na vlasy, abych je správně zafixovala.


VLNY 2
Za druhé: Můžeme vlasy vykulmovat jako u první možnosti, ale v závěru je nelakovat, nic, ale nechat je naopak chvilku „odpočinout“. Mezitím si jít třeba vařit nebo dělat něco na počítači. No a zhruba po hodině se k nim vrátit, uvidíme, že trošku splihly, ale to nevadí, to je účel. Teď je pomocí rukou trochu pročísneme, rozcucháme – pozor, nerozčesáváme a nalakujeme lakem na vlasy.


VLNY 3
Za třetí: Postupujeme stejně jako v předchozím případě. Po vykulmování zase necháme vlasy odpočinout, akorát namísto pročísnutí rukou na závěr použijeme hřeben a opět nalakujeme. Důležité je ve všech případech vlasy u pěšinky nejdříve trošku natupírovat, aby nevypadaly splihle.


VLNY 4
Čtvrtá možnost nám říká vlasy nakulmovat a v následujícím kroku je natřikrát sepnout z každé strany pinetkou. To znamená: Nejdřív nezapomeneme vlasy natupírovat  a potom první pramen ofinky zepředu sepneme dozadu a stejným způsobem pokračujeme ještě dvakrát pod ofinkou. Na závěr vlasy přelakujeme, aby nám účes pěkně držel. 


A to je vše. Nepochybně by se dalo najít ještě několik dalších verzí úprav s kulmou. Třeba natočit pouze konce vlasů, ale na to já je nemám dostatečně dlouhé a nevyniklo by to. Tak třeba příště, až budu mít nové příčesy. Vám přeju hodně štestí při kulmování a nespalte se tolikrát jako se to povedlo mně :D

W.

ASK.FM FACEBOOK / WE HEART IT / INSTAGRAM BLOGLOVIN

You Might Also Like

15 komentářů

  1. Mě se hrozně líbí 3 možnost, takové vlnky nosím nejradši :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojooo. Ve třetí možnosti jsem se taky cítila nejlíp :)

      Vymazat
  2. suhlasím tretia možnosť je top!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. 3 možnost je nejlepší!! :) vlnky ti strašně sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vlnky ti moc sluší! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. No to je krásný článek!!! Všechny se mi líbí a nejvíc ten třetí...jsi tam luxusní :)!

    A já si pamatuji na tu starou kulmu komunistickou, mamky, která byla kovová..fleky od laku a hrozně níčila vlasy :D

    OdpovědětVymazat
  6. mne sa páči najviac ten druhý spôsob

    OdpovědětVymazat
  7. Já upřímně moc vlny kulmou nemusím. Ve většině případů to vypadá nepřirozeně a moc lacině. Ale tvůj článek mě překvapil. Vlny vypadají krásně, přirozeně. Nejvíce se mi líbí vlny 2, 3. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty třetí vlny vypadají přirozeně, super. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jé,strašně krásný.Bohužel já jsem na vlnky smolař.... když si je udělám okamžitě splihnou :(

    OdpovědětVymazat
  10. mně se nejvíc líbí dvojka, takhle si vlny dělám nejčastěji :) chci si pořídit do budoucna nějakou pořádnou kulmu, ta moje je tragická :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube