Jak se starám o své vlasy?

3/31/2013

Já a vlasy. To je kapitola sama o sobě. V deváté třídě jsem ''nutně'' potřebovala jít na bílo - znáte ty šílenosti a výstřelky puberťáků.... A tak se taky stalo. Bílou jsem si strašně oblíbila, i teď se mi líbí bílé vlasy, ne že ne. Ale docela se to příčilo s mojí touhou mít vlasy až na zem, což bylo v té době nemožné, jelikož se mi vlasy 3 roky lámaly a spíš zkracovaly, než rostly... Nějakou dobu jsem to tedy sledovala, smutnila, ale neměla sil se přebarvit z mojí vytoužené bílé. 

A potom přišlo Řecko, kdy jsem s vlasy už musela opravdu něco udělat, abych tam potom nebyla 3 měsíce jako šašek půl hlavy nahnědo a půl nabílo. Tak jsme začly vlasy ztmavovat a ono hele. Přestaly se tak moc lámat a dokonce i o nějaký cenťák povyrostly. Po dvou měsících, kdy jsem vlasy přestala odbarvovat a barvit na platinovou blond byla vidět změna :) Ale to je jiná kapitola. Dnes bych se s vámi ráda podělila o přípravky, které na vlasy používám.

Vlasy si umývám obden, pokud mám tréninky, tak každý den))
1. No a od doby, co jsem byla na brazilském keratinu, tak používám Šampon a péči od Sleek, kterou můžete vidět dole na fotce. Jsou to přípravky určené k po-keratinové péči, aby keratin vydržel ve vlasech delší dobu.


2. V případě, že nejsem zrovna po aplikaci keratinu používám nejčastěji šampony a masky od Syossu nebo Gliss Kuru. Kondicionéry vůbec nepoužívám, při každém umývání vlasů aplikuji masku... Vlasy se mi po ní lépe rozčesávají a navíc je mám tak zničené, že není na místě šetřit s maskou :D


3. Ještě než použiju jakýkoliv jiný šampon, ať od Sleeku nebo Syosu či Gliss Kuru, nejdřív vlasy vždy umývám silver šamponem. Buď od Matrixu, nebo Top Hairu, to je fuk. Vmasíruju ho do vlasů, po 3 minutách opláchnu a pak teprve umyju Gliss Kurem, Sleekem nebo Syossem. Silver šampon používám k odstranění žlutých odlesků.


4. Co dál hodně používám je Keratinový sprej od Sleek. Stříkám ho na vlasy před každým fénováním, žehlením a kulmováním. Prostě před jakoukoliv tepelnou úpravou vlasů. Je skvělý a navíc perfektně voní.


5. Další denní rutinou jsou olejíčky, ty vmasírovávám do vlhkých vlasů po umytí. Jinak je často používám na konečky, když vlasy žehlím nebo kulmuju. Jak vidíte, mám jich moc, ale s každým jsem na 100% spokojená.


6. Pokud nastane problém s rozčesáváním. Jsou to nejlepší pomocníčci. (Keratinový sprej od Sleek pomáhá rozčesávat vlasy taky, ale nechci ho zbytečně plýtvat jen kvůli rozčesávání.)


7. Když potřebuju gel, tak jedině tento. Ale přiznávám, že už mi leží na poličce aspoň tak rok, protože ho na vlasy nějak nepotřebuju. Jsem spíš ''lakér''.


8. Dnes jsem poprvé vytáhla kondicionér ve spreji od Syossu, takže brzy můžete čekat recenzi. No a Sérum od Gliss Kuru bych přirovnala ke sprejům na rozčesávání, jen je to trochu lepší verze, tzv. update :D Měl by totiž navíc ještě vyživovat)) Na vlasy ho stříknu po umytí, když si vzpomenu nebo když mám zacuchané vlasy a nemám náladu na obyčejné rozčesávače.


9. Nakonec sprej proti teplu od Syossu. Je to levnější provedení keratinového spreje od Sleeku. Záleží asi na náladě, který použiju, ikdyž v poslední době vyhrává spíš keratinová péče. Dál je tu lak na vlasy bez kterého nedám ránu a poslední přípravek je na objem vlasů od Reload. Nanáším ho v případě, že potřebuju ještě větší objem než mám, do vlhkých vlasů před foukáním - nesmí se to s ním přehnat, jinak jsou vlasy mastné.



To je ode mě dnes všechno :-) Doufám, že se bude článek líbit a už se těším na komentáře :)
W.

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Ty máš výbavičku :))
    Mě hrozně krásně voní ten hnědý Glisskur...

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní31/3/13 10:25

    Pěkný článek :) Nahoře se zmiňuješ o tréninkách,děláš nějaký sport,jestli se můžu zeptat jaký?

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, utratíš asi za vlasy hodně. :D Ale já bych byla to samé, mít na to peníze. Gliss Kur mám taky, je fajn. ^^

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní31/3/13 11:46

    Tak to máš bohatou výbavu na vlasy :D
    Mě bohatě postačí kokosová řada od Balea, repair oil od Balea a jsem spokojená jak já, tak i moje vlasy! :D :-))

    OdpovědětVymazat
  5. pani ty toho mas! :D ja jsem zjistila, ze cim mene toho na vlasy davam, tim jsou 'spokojenejsi'.. takze max. sampon + balzam. :D

    OdpovědětVymazat
  6. To je teda sbírka!
    Já jsem si hodně oblíbila masky od gliss kuru a také produkty Syoss.
    Jak funguje ten silver šampón a kolik cca stojí? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Gliss Kur černá edice - nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  8. Úplně se stydím, já se o svoje vlasy takhle pečlivě nestarám :O :D
    Nikus

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je paráda, já pečuji o vlasy tak cca 2-5přípravky a ještě před pár dny jsem měla vlasy do třičtvrtě zad. Ale je pravda, že černé, blond udělá hodně:-)
    M.

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní1/4/13 09:12

    Tyy jo, to je věcí! :D Já mám stejný problém - moje vlasy po zhruba 3 letech odbarvování peroxidem taky nejsou zrovna zdravé, takže mou každodenní vlasovou rutinou jsou olejíčky a různá séra na konečky. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube