WHAT LONDON MEANS TO ME

2/04/2017

Několik dnů zpátky se mě kamarád zeptal, proč se mi vlastně Londýn tak moc líbí. Ať mu řeknu aspoň tři věci, proč to tady tak zbožňuju. Začla jsem samozřejmě britským akcentem, ten se ale prý nepočítá. (Američani ho asi nedokážou dostatečně ocenit, nevím, haha.)

Takže co pro mě znamená Londýn?

Vždycky, když se mě na to někdo zeptá, tak si nejdřív představím, jak moc jsem si tohle všechno přála v lednu rok zpátky... (Teda bydlet v Londýně - o tom, že tu budu dělat MA se mi tenkrát ani nezdálo.)  Zrovna dnes jsem procházela Oxford St. a vzpomněla jsem si na svoje pocity před rokem. Fakt jsem si tehdy nedokázala představit, že bych se někdy doopravdy dokázala sebrat a sama se odstěhovat. Přestěhovat se do cizí země na vlastní pěst chce joooo odvahu. A taky obětování vlastního komfortu - všech věcí, na které jste do té doby byli zvyklí. Navíc ve 22 letech, kdy jste z většiny obklopeni kamarády, kteří už mají vybudované svoje zázemí v Česku, tak se těžko hledá parťák, který by se odstěhoval s vámi, haha. Tenkrát jsem věděla, že pokud do toho půjdu, tak sama. O to víc jsem to samozřejmě odkládala... Ale nikdo to za vás neudělá a čím dýl budete něco tak zásadního odkládat, tím těžší bude ten krok s časem podniknout.

Chci říct. Londýn pro mě znamená mnohem víc... Nedokážu vyjmenovat jen tři konkrétní věci, proč Londýn tak miluju. Londýn pro mě znamená ten největší krok, který jsem v životě zatím udělala. První krok ke všemu, co si přeju.... Aspoň tak si to definuju, protože v Česku bych si ta moje velká přání nikdy splnit nemohla.

You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube