LONDON | Lovely Embankment neighbourhood, Ministry of Magic and Horse Guards

1/22/2016

Posledních pár dnů ležím celé dny jen v psaní esejí do školy, takže ikdyž na blog myslím víc než normálně (prokrastinace, znáte to), tak čas na něj napsat je minimální a o to víc se to týká třeba stříhání videí. Ale čím víc toho mám do školy, tím víc témat a článků na blog mě napadá - tomu říkám paradox. Ale už mi zbývá jen poslední esej, takže hurá do ní! Chci toho tady ještě HODNĚ stihnout!

Dnes vám ukážu fotky z minulého týdne v Londýně (kdy se mi potvrdilo, že je úplně jedno, jestli jsem v Londýně sama nebo s někým - Londýn prostě bude moje příští destinace). Dost možná si teď říkáte, že jsem se s tím Londýnem už asi doopravdy zbláznila a co s tím pořád mám? Ale já prostě cítím, že mě tam něco táhne. Nějaká vyšší síla, haha. Třeba mě tam čeká něco zajímavého, kdo ví. Takže tomu půjdu naproti. Doufám, že vám tímto článkem zase předám aspoň kousek Londýna, jak ho vidím já. Tak pojďme na to!
Na Piccadilly Circus je sice vždycky hodně lidí, ale ta večerní atmosféra, která tam je, je neuvěřitelná a vždycky, když tam procházím, tak mě to fascinuje furt stejně...
Po dost náročném nakupování na Oxford Street byla odměnou zastávka ve Starbucks na Tottenham Court, kde jsem měla oblíbené Caffè Mocha a Blueberry muffin.
Victoria Coach Station, odkud mi jezdí autobus do Nottinghamu a já jsem si zase nemohla odpustit fotku - protože tohle je krásné, no ne?
Přijde mi, že kdykoliv jsme se pohybovali někde v okolí Covent Garden a Soho, všechny cesty vedly k Leicester Square nebo k Piccadilly Circus a všechno je tam tak nějak coby kamenem dohodil. Tady jsme se náhodou ocitly na Leicesteru, tak jsme se stavili na chvilku ohřát v M&M's World. Věděli jste, že jich je na celém světě jenom pět? Ikdyž teda nepatřím mezi žádné m&m's šílence, co by doma měli hrníčky, trička, polštáře, pyžama a všechno m&m's, tak je to docela zajímavé.
Stejně tak mě fascinují londýnské ulice, jako je třeba tahle. Naprosto mě to pohlcuje! <3 V pozitivním slova smyslu, samozřejmě :-) Tohle místo je blízko stanice metra Embankment a fotky jsem pořídila, když jsme hledali Ministerstvo Kouzel, haha. Myslím, že to je dokonce ulice Whitehall Pl, o které budu za chvíli mluvit.
Přesně tady na tomhle místě byla v pátém díle HP červená telefonní budka, která byla zároveň i vstupními dveřmi pro návštěvníky na Ministerstvo Kouzel. Ale vzhledem k tomu, že tady teď není, tak předpokládám, že to bylo jen pro filmové účely. Stejně tak jako ta druhá spojovací klenba mezi budovami, kterou můžete v záběrech na videu vidět (0:27-0:56). Ve skutečnosti je tam ale jen ta jedna.


Taky jsme se pokoušeli vyfotit stejnou fotku jako je tahle s Ronem. Ale pořád tam jezdili auta a já jsem měla jenom pevnou padesátku, takže jsem nemohla přibližovat na objektivu. Nakonec se to teda úplně přesně nepovedlo, ale zas tak hroznej ten výsledek není haha. Co myslíte? A všimtěte si, že v reálu tam není ani živáčka. 
Jinak se teda Ministerstvo Kouzel z Harryho Pottera nachází na místě, kde se kříží ulice Great Scotland Yard a Scotland Pl. Od stanice metra Embankment je to maximálně 10 minut klidné chůze, půjdete ulicí Whitehall Pl, pak zahnete do prava a tadááá! Jinak přímo naproti jsou stáje, odkud vyjíždí strážníci na koních. Když už tam budete, tak se vydejte mrknout i na Horse Guards Ave, odkud se dostanete na Horse Guards Parade. A zítra vyjde photodiary z Nottinghamu, tak koukejte přijít <3! Pusu!

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Nádherné fotky, krásná Anglie :)

    www.ketyland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Bozske fotky! :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelé fotky, milujem Anglicko <3

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní25/1/16 22:03

    Mas strasne krasnej blog! Miluju Anglii, v Nottinghamu jsem byla loni a tvoje vlogy odtamtud jsou bozi <3 Doporucuju navstevu Newstead Abbey, jestli jsi jeste nebyla, je to kousicek od Nottinghamu, maji tam nadherny zahrady a park a jezero a vevnitr je to taky krasny! A daji se tam poridit paradni fotky. Mluvi ze me nostalgie no :D Tak uzivej Anglii, Alca

    OdpovědětVymazat
  5. Taky bych chtěla do Anglie a je to náhoda, zrovna jsem nedávno na ten díl HP koukala: :D
    Jinak hodně štěstí s učením a užívej si to tam. :)

    http://kerolajnlife.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube