EVENT: KONTAKTNÍ ČOČKY DAILIES TOTAL 1

4/29/2014

Dnes jsme byly s Kačenkou na tiskovce k novým jednodenním kontaktním čočkám, které dokáží zajistit pohodlí po celý den díky proměnlivému obsahu vody. Na český trh se dostávají teprve teď, leč ve světě fungují už cca 2 roky. Jednodenní nošení čoček je pro oko nejzdravější, protože si každý den nasadíte do oka novou sterilní čočku. Nehrozí tedy nebezpečí šedého zákalu, ani jiné horší nemoci. Ráno čočky jednoduše nasadíte a večer vyhodíte do koše. Rohovka se vyživuje kyslíkem a tyto čočky se silikon hydrogelovým jádrem umožňují vynikající propustnost. Právě kvůli nedostatečné průpustnosti kyslíku u čoček pak vznikají výše zmíněné choroby a hrozí až oslepnutí! Svoje dojmy přišla sdělit i Monika Absolonová

Čím jsou tyto čočky tedy lepší, oproti těm klasickým? Jejich povrch obsahuje až 80 % vody, tím je šetrnější k oku a nedráždí ho. Takže ty pocity, kdy je pro vás čočka po 6 hodinách nepohodlná a dře tady nepocítíte. Naopak jádro čočky má minimální obsah vody, a tím umožňuje nejvyšší možnou propustnost kyslíku k rohovce.

30 čoček (na 30 dní) stojí zhruba 800 Kč. Fakt je, že se investice skutečně vyplatí, jsou to v současnosti nejlepší čočky na trhu, které jsou k oku co nejšetrnější. Ale naprosto chápu, že ti, co nosíte čočky denně, budete asi hodně přemýšlet. Na druhou stranu třeba já čočky nosím jen občas, ráda je střídám s brýlemi. Takže pokud bych si je vzala tak jednou dvakrát týdně, tak už to není taková finanční pecka, a navíc by to pro mě bylo i výhodnější, protože když načnu ty moje 14 denní čočky a vezmu si je jenom jednou nebo třikrát za ty 2 týdny, tak je stejně musím po 14 dnech vyhodit. Co vy a čočky? Nosíte? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Dobrou noc :-)

ASK.FM FACEBOOK / WE HEART IT / INSTAGRAM BLOGLOVIN

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Nosím čočky denně takže tohle je pro mě uplně mimo, čočky za 800kč mám na skoro pulroku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasný! Třeba mě fakt záleží na zdravý oka a jeho komfortu, protože vím, jaké jsou čočky svinstvo. Takže když už nějaké čočky, tak tyto. Ale je pravda, že i tak je nebudu nosit denně, takže ta cena už není tak hrozná... Jaké nosíš čočky? :-)

      Vymazat
  2. Já zrovna uvažuju,že začnu čočky nosit. Mám brýle na dálku, ale necítím se v nich pohodlně a tak je nosím opravdu jen občas, když fakt nutně potřebuju, takže už bych nějaké čočky nutně potřebovala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem čočky nosila vkuse tak 5 let každý den, a to jsem ani nedodržovala hygienu, jak jsem měla :D Pak jsem zjistila, že čočky nejsou na denní nošení nic moc dobrého, že ve stáří hrozí zákaly a oslepnutí, tak jsem to s čočkama poseroutsky zabalila a koupila jsem si pěkný brejle :D No ale když jsou teď na trhu tyhle, tak bych je zase chtěla začít nosit. Zatím jsem přesvědčena, že je to ta nejlepší varianta, co existuje. Takže do výběru určitě investuj čas a pak i peníze, protože to není sranda :-)

      Vymazat
  3. Hrozně ti to sluší!!
    Čočky nemusím, naštěstí nosit...ale to jídlo bych si nechala líbit hih:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Denčo :-)) To ti závidím,... ty dioptrie jsou občas fakt k ničemu... :/

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube