HOLIDAYS IN PRAGUE & MY HOMETOWNS

8/09/2017

Ahoj všichni, dnes jsem si pro vás připravila článek, kde vám ukážu, jak si zatím užívám moje tři tejdny volna v Česku. Začínala jsem v Praze, pak ve Strážnici, Hodonín, pak zase Praha a teď jsem v Kutné Hoře a už mám v Česku před sebou jen tejden, než se vrátím zpět do Londýna, kde začne tvrdej boj s dissertačkou a hledáním práce (ale o tom, až budu v Londýně). Každopádně fotky vám asi řeknou víc. Tak pojďme na to.

Hned na začátku vás zaspamuju fotkami z letiště (jak jinak), kterých jsme vyfotili milion a je mi líto vám je neukázat, když už jsme tam strávili čas focením, žejo. Do Prahy jsem přiletěla ve čtvrtek 27.7. odpoledne. Nevím proč, ale vždycky jsem po cestě strašně vyřízená - nehledě na to, jestli letím brzo ráno nebo v nějakej rozumnej čas jako jsem letěla tentokrát. Asi už opravdu stárnu haha. Takže jediné, na co jsem se ten den zmohla, už byla jen večeře. Stejně tak to mám i s alkoholem, přátelé, ale to sem tak úplně nepatří (teda zatím).
Na cestě z letiště jsme se stavili na moji oblíbenou čínu na Karlínském náměstí. Myslím, že se jmenuje Yi Yuan, ale nejsem si jistá. Fotku bohužel nemám. Představte si prostě klasickou čínu. Myslím, že jsem měla kuře po sečuánsku a tu jejich pikantní polévku - je výborná! Pak mám ráda ještě restauraci Ding Feng, ale o té si ještě povíme za chvíli. Víte, ono je totiž na každé mé výpravě do Česka  kromě vidění se s přáteli a rodinou hlavně důležité i jídlo. Respektive jídlo je nedílnou součástí. Vždycky si dělám food list jídel, které chci za tu dobu, co tady jsem, stihnout. A ano, v Londýně se pak první tejden cejtím jako hroch, protože naše česká jídla opravdu nejsou jedna z nejlehčích (a jestli některá jsou, tak ty stejně nemám na seznamu), ale což! Žijem jen jednou a já v Londýně jím docela obstojně. No a po večeři bylo další v ppořadníku vítání se se Zoinkou, na kterou jsem se těšila úplně nejvíc na světě. Vážně. Neviděly jsme se 3 měsíce a těšila jsem se na ni, no nepopsatelně! Možná si řeknete, že jsem blázen, ale Zoinka je takové moje dítě haha.
Víkend jsem strávila ve Strážnici, kde babička v sobotu slavila svoje 70. narozeniny a celej víkend se nesl v takovém tom rodinném duchu, protože jsem pak navštívila ještě další dvě babičky. No a taky to bylo hodně o jídle! Né že né. Na seznamu byla svíčková a ovocné knedlíky. Mňam! Jinak níže můžete vidět taky to, jak prcky fascinuje Snapchat.
Po víkendu na Moravě mě čekal den v Kutné Hoře a pak Praha až do neděle. První fotky jsou z tabáčky v Hoře, jejíž součástí je i památka Unesco Kostel Nanebevzetí Panny Marie a díky školení, na které jsem tam šla, vznikly právě tyto fotky z té historické části fabriky.



No a v Praze to bylo zase o jídle a kamarádech. Ale o jídle chci udělat ještě zvlášť článek, takže vám tady neukážu všechno. V Praze jsem jinak měla i nějaké zařizování jako třeba veterináře se Zoinkou nebo jsem byla koupit jedno překvápko do obchodu na Andělu. Znáte Candy Store? Pak jsem si taky konečně koupila světlou rtěnku od Nyxu a dvakrát jsem pokukovala v knihkupectví po knize Na Volné Noze, ale ještě jsem si ji nepořídila. Chápete, že stojí 700,-? To mi přijde fakt hodně. Ale zase do sebevzdělávání je třeba investovat, že ano. Taky jsem byla po roce na bruslích, což bylo BOŽÍ! Bruslení na Troje prostě miluju. Kdo jste z Prahy, tak můžu jedině doporučit. Je to tam skvělý. Však uvidíte na fotkách. Jo a ten nakládanej hermelín je z Potrefené Husy, kde ho maj nej! Fakt že jo!

A to je pro dnešek všechno. Doufám, že se vám článek i fotky líbily a uvidíme se zase příště. Jo a nezapomeňte mě sledovat na Insta, protože tam jsem opravdu nejvíc. Pusu <3

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Anonymní9/8/17 12:03

    Ahoj, prosím tě kde je ten svítící most? Díky moc :) jim super článek 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, je to Trojský most (https://cs.wikipedia.org/wiki/Trojský_most), kousek od metra Nádraží Holešovice :))))

      Vymazat
  2. Je vidět, že si to v Česku užíváš. Jo vždycky taky si to užijeme a potom se nám nechce vracet zpět .D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube