JAK SI (NE)SPLNIT SEN

1/16/2017

Přihlásila jsem se na Facebook a vyskočila tam na mě připomínka motta, které jsem tam před pěti lety sdílela.

"Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen."

Ještě teď si vzpomínám na to, jak mi lidé psali hnusné komentáře k článku o tom, že chci jít na VŠ do Anglie nebo do USA. Že si jen stavím vzdušné zámky, a že na to nemám. Dokonce mám pocit, že jedna z těchto komentátorek byla tehdy i slečna, která je teď pravidelnou čtenářkou mého blogu, haha. Já teda nevím, ale .....

O pět let později studuju univerzitu v Anglii a žiju v Londýně! Děkuju, děkuju, děkuju!!!


A tak jsem nad tím vším trochu přemýšlela a došlo mi, že takhle mnoho snů skončí ještě dřív, než vůbec začnou... Proč? Jen proto, že se necháme zmanipulovat nepřejícími lidmi? Místo aby nám na kuráži přidali, tak přidávají na pochybnostech. Ono je totiž jednodušší sedět doma za počítačem a psát, jak bude vypadat život druhých, než řešit svůj vlastní. A  samozřejmě, že všichni ostatní jsou nuly!

Neposlouchejte je, ignorujte je a dělejte to, co vám říká srdce! Jestli si vy myslíte, že na to máte, tak na to máte! Ať je to cokoliv... Pravda je taková, že svět vážně patří těm, co se nepose*ou, haha! Všechny velké sny a velké životní cíle vyžadují OBROVSKOU dávku odvahy! Tak do toho! (Přece nechcete patřit mezi ty chytráky, co jen sedí u toho počítače ve své komfortní zóně, ale ví všechno nejlíp, no ne?)

Samozřejmě, že se může stát, že budete za blbce, to je jasný. A to jsou taky naše největší obavy, žejo?  Přitom za tejden si nikdo nebude náš neúspěch pamatovat. Ale taky nemusíte být... A když to ani nezkusíte, tak sice za blbce nebudete, ale určitě nebudete ani tím, kým chcete být a nebudete mít to, co chcete mít. To vám můžu zaručit.

Tak vykročte tou správnou cestou.. Tou vaší...

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Anonymní16/1/17 15:11

    Skvělý článek a souhlasím naprosto se vším. Lidé by se měli více zaměřit na sebe než na druhé a plnit si své sny bez ohledu na to, co si o nich budou druzí myslet! :) Mimochodem, ten citát je skvělý, řídím se jím už několik let a dokonce se ho držím tak moc, že zdobí má žebra. <3

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky napsny,naprosto souhlasim!:) Kdyz jsem delala maturitu z anglictiny, bylo mi receno, ze jako ok, ze mi to daji, ale ze by mi rodily mluvci rozhodne nerozumel a at se radsi drzim CR...byla jsem z toho smutna, protoze v muj sen, asi od 15, byl zit v UK...hodne me tim zbytecnym komentarem rozhodili....kazdopadne od te doby jsem procestovala spoustu zemi, udelala si kamarady ze vsech koutu sveta, zila rok v Anglii, 2 roky v Edinburghu a pul roku ve Svycarku a ne jenom, ze mi rodily mluvci rozumi, ale take jsem ukoncila magistersky studium na Universite v Edinburghu!:)) #who'slaughingnow :))

    Hrozne ti fandim, zij dal svuj sen, tak to ma byt!:))

    Adel

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek Wendy! Držím ti palce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto souhlasím.. Mým velkým snem je žít v Kanadě a věnovat se tam mezinárodnímu právu. Je mi 16 a člověk by nevěřil, jak dokážou být ostatní nepřející a jak jim očividně dělá radost podrývat něčí sebevědomí a sny. Díky Bohu jsem to pojala tak, že si za pár let povíme, až za mnou do tý Kanady přiletí. O to větší mám chuť jim dokázat, že na to opravdu mám a není to jen pubertální přestava. Děkuju za tenhle post, který mě v tom ještě víc utvrdil! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube