PHOTODIARY FROM NOTTINGHAM | Vánoční fakta a ještě něco navíc

2/15/2016

Ahoj všichni a krásné pondělí! Dnes jsem si pro vás připravila zase na několik faktů o Anglii. Bohužel si je nikam nepíšu, takže je pro mě těžké si zpětně vybavit všechno, co mě za nějaké situace napadne, ale pojďme to zkusit. Určitě si na něco vzpomenu!
  • Vraťme se na okamžik do časů Vánoc. Stromečky tu na mě zpoza oken koukaly už od poloviny listopadu...
  • ... angláni totiž zbožňují Vánoce a hrozně je řeší. Řekla bych, že jsou v tomhle mnohem víc ulítlí a mnohem víc - jak to říct - materiálně založení, než Češi (hlavně co se dekorace týče). Kromě přeplněných obchodů vánočními dekoracemi a lidmi, kteří nakupují dárky jako šílenci, tu mají taky mnohem víc vymakanou výzdobu ve městech. Pořádají se tu takzvané 'Winter Wonderland', což je něco jako vánoční trhy, ale jsou úplně obrovské a navíc i doplněné atrakcemi, jako jsou u nás, když je pouť.
  • Když se Charlotta pustila do vánoční dekorace domu, vzalo jí to skoro celý den. Chápejte, že nešlo pouze o takovou tu klasickou výzdobu - stromeček, světýlka, případně jmelí, punčochy pro Santu... Ona vyměňovala i dekorace na každé z poliček v domě a z knihovny vyskládala knihy, aby tam mohla dát vánoční přáníčka z minulých let, vánoční fotografie a stejně tak celou komodu, která je normálně plná vystaveného porcelánu. Bohužel jsem to nevyfotila!
  • Na těch vánočních trzích bylo každý den od rána do večera úplně narváno, a to i za deště! A na každém rohu voněla horká čokoláda s marshmallows od Cadbury. Mňam!
  • Uprostřed náměstí byl led, kde se bruslilo a uprostřed něj byl veliký vánoční stromeček <3
  • Výprodeje letního oblečení tady začaly naplno běžet až od konce října a kompletní nabídka zimních kabátů a bund byla na prodejnách až během prvních dvou týdnů v listopadu :D Do té doby nic moc výběr... (Velikost mého rozhořčení, když po týdnu byly všechny hezké kabáty v mé velikosti vyprodány, zmiňovat nebudu :D)
  • Co se týče třeba kaváren, tak ceny za kafe v řetězci jako je Costa nebo Starbucks jsou srovnatelné s těmi v soukromých kavárničkách, takže tady se Starbucks nebere jako "něco extra". Mám pocit, že v Česku to tak někteří lidé berou... Co myslíte?
  • Jinak Costa je většinou i na okrajích města, kdežto Starbucks má pobočky jenom v centru, aspoň tady v Nottinghamu.
  • Vozíky v obchodech nejsou na peníze. Prostě si vezmete vozík a jdete. Stalo se mi jen jednou, že jsem potřebovala drobné na vozík.
  • Samo-obslužné kasy jsou v Anglii snad úplně všude... v Tescu, ve Waitrose, v Boots, v Sainsbury 's, M&S, Asdě.... A musím teda říct, že ikdyž mi to vyhovuje, tak občas to některým lidem trvá věčnost, takže si tam postojíte mnohem dýl než u klasických pokladen. Ale tady jde asi hlavně o to ušetřit na počtu pokladních :D
  • Na Mikuláše v Nottinghamu projíždělo ulicemi auto hrající nějakou vánoční písničku a mělo Santa Clause v přívěsu. Uprostřed ulice pak auto zastavilo a přicházely k němu maminky s dětmi. Sranda, co? 
  • Za celou dobu, co jsem byla v Nottinghamu nám snežilo jen jednou a déšť to za dopoledne spláchnul. Fňuk!
  • Jinak ale zima nebyla vůbec jako bývá zima u nás. Což je přesně něco pro mě. Nerada mrznu, ikdyž mám na sobě tisíc vrstev. Vlastně kdo jo, že? V Anglii sice občas fakt hodně foukal vítr (a to tak, že mě to málem vzalo s sebou), ale těch 8-13 stupňů v zimě, mi fakt vyhovovalo!

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Tak tenhle článek se mi hodně líbil ;) Dozvěděla jsem se zase něco nového :)

    OdpovědětVymazat
  2. Budu se muset zajet do te Anglie podivat! :D Super clanek! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bože můj, já ti tu Anglii tak strašně závidím! Pořizuješ odtamtud úplně úžasné fotky :) Podobné trhy jsem zažila v Maďarsku, kde teda sice moc atrakcí nemají, ale mají tam třeba aspoň ruské kolo. A teda musím říct, že Vánoce letos v obchodech udeřili snad už koncem října. Ještě nebyl ani Halloween a v obchodech už byli Mikulášové :D Ráda si ale o podobných faktech a postřezích počtu :) jestli máš ještě nějaké v záloze, sem s nimi :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuze hezký článek! Děkuju za zpříjemnění ranního kafe! :-)
    Jo a hrozně moc se mi líbí fotky - přijdou mi takové opravdické a ne přehnaně naaranžované, jak na jiných stránkách - jako kdyby člověk na těch místech fakticky byl :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, jak já bych ráda zase sepisovala nějaká takováhhle fakta o Londýně, jenže mně už absolutně nic nenapadá, přijde mi to všechno už takový běžný po tom roce :D A navíc si to zapomínat zapisovat :D:/ Jinak super článek, s těma Vánocema souhlasím, ty výzdoby jsou tady fakt honosný :) Vždycky, když jsme šly někam na procházku, přišlo mi, že lidi si schválně nechávaj "rozcapený" žaluzie, aby bylo vidět jak obrovskej a nádhernej strom mají :D.. nakukovala jsem takhle zvědave snad do každýho druhýho okna!

    OdpovědětVymazat
  6. Je fajn videt tve fotky, ze vlasne vsude jsem byla to co tu mas vyfocene. Jooo Vanoce tu maji fakt moc pekne! Velke vanocni stromecky u okna jsem hlavne pozorovala jak jsme jeli do prace tak projizdime pres vesnice a proste ty vyzdoby jsou nadherne.:-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube