ERASMUS | Odpovědi na základní otázky

12/27/2015

Hezké ráno! Kdo mě sleduje delší dobu, tak určitě ví, že jsem na Erasmu v Anglii (teda momentálně jsem na vánočních prázdninách doma, ale brzy se vracím zpátky do UK). Tohle téma zajímá hodně z vás, tak jsem se rozhodla, že vám o mém Erasmu povím víc.

Jak jsem se na Erasmus dostala?
Na Erasmus jsem se přihlásila ve škole, prošla jsem výběrovým řízením a vyšlo to! Celkem jsem měla na seznamu tři země: Na prvním místě Spojené království, na druhém Irsko a na třetím Holandsko. 

Kde v Anglii konkrétně jsem?
V Nottinghamu na Nottingham Trent University.

Na jak dlouho tady jsem?
Jsem tady na zimní semestr. Do Prahy se vracím na začátku února.
Je škola těžká? Kolik předmětů studuju a co zkoušky?
Jak se to vezme. Škola jako taková zatím těžká není, ale víc budu moc říct až po zkouškách. Studuju celkem tři předměty - British cinema, The City and Popular Culture a Client Led Media Practise. Z prvních dvou předmětů mám zkoušku formou eseje na 2000 slov a z Client Led Medií děláme video ve skupině 5 lidí, esej na 1500 slov a mini esej cca na 200 slov. V UK je běžné, že klasické písemné/ústní zkoušky jsou většinou až na konci letního semestru.

Kolikrát týdně chodím do školy?
Školu mám třikrát týdně. V pondělí od 14:00 do 17:00, v úterý od 11:00 do 14:00 a ve čtvrtek od 9:00 do 12:00. Vyšlo mi to tak, že mám každý den jeden předmět, což je super. Začínáme vždy dvouhodinovou přednáškou a pak navazuje hodinový seminář.
Kde v Anglii bydlím?
Vzhledem k tomu, že jsem tady jen na zimní semestr, tak jsem neměla možnost bydlet na koleji. Tam berou jen studenty na celý akademický rok. Případně Erasmus studenty, kteří jedou studovat až na letní semestr a na kolejích mají nějaká místa volná. Měla jsem tedy dvě možnosti - buď bydlet ve sdíleném domě s jinými studenty nebo v rodině. Já jsem zvolila druhou variantu a neměnila bych. Na share house bydlí většinou mezinárodní studenti a já jsem chtěla poznat tu pravou britskou kulturu. Což se mi díky mé britské rodině povedlo. 

Jak to vychází finančně?
Jako Erasmus student dostávám měsíční příspěvek 500€, bydlení mě stojí £85 týdně a měsíčně platím £42.20 za public transport. Jídlo vychází týdně zhruba na £25.
Kdyby vás zajímalo ještě něco, tak se určitě zeptejte. Mohla bych natočit i video, kdybyste chtěli. Budu se těšit na vaše komentáře <3 Pusu!

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Na Erasmus bych se taky jednou chtěla vypravit, tak doufám, že mi to vyjde, i když na to mám ještě dost času. Každopádně tvoje články jsou rozhodně užitečné a super, díky za ně :).
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. Na Erasmus taky toužím odjet až budu na VŠ. Tento článek je velmi užitečný nejen pro mě. A chci se zeptat v jakém ročníku je podle tebe nejlepší odjet ? Uznává potom univerzita semestr a zkoušky nebo je zpětně doděláváš? Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! :-) Já si myslím, že nejlepší je odjet ve druhém ročníku VŠ. Potom je na tobě, jestli si vybereš zimní semestr nebo letní. Co se týče zkoušek, tak moje škola mi uzná vše ze zahraniční univerzity, takže nebudu muset dodělávat nic, pokud splním všechny povinnosti v Anglii. Pokud by se mi něco nepodařilo v Anglii splnit, tak by mi moje škola vybrala předměty, které bych musela dodělat v ČR. Ale tohle má každá škola jinak :-)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    já se před Vánoci taky vrátila z Erasmu v Norsku. :) Měla jsem stejně jako ty taky jenom 3 předměty, počítám, že je to v UK okreditované podobně (cca 10-15 kreditů/předmět, že?) :) Kdyby sis chtěla počíst o životě v Norsku či o pracovních zkušenostech z UK, mám o tom pár článků na blogu. :)

    Měj se hezky a užij si pobyt. :)

    A.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube