MŮJ MALÝ ANGLICKÝ SEN A JAKÝ JE TEN VELKÝ? TO VÁM NEPOVÍM

11/08/2015

Studovat v Anglii jsem si přála vždycky. Takže když jsem se dostala na Erasmus do Nottinghamu, byl to splněný sen! <3 Ještě pořád to považuju za zázrak. Protože když kolem sebe vidím ty lidi, kteří se sem dostali, vážně nechápu, co tady dělám já, ha ha. Ale dobře... Myslím, že jsem měla dost dobrý motivační dopis. Živě si vybavuju tu chvíli, kdy jsem seděla na přednášce o Erasmu a představitelka Nottingham Trent University mluvila o tom, co jejich univerzita poskytuje a ukazovala fotky jejich kampusů. A já jsem si říkala: "Kéž by se mi tohle povedlo. Kéž bych se tam dostala! Aspoň jednou ať něco klapne prosím!" 

Od jisté doby,.. Od doby, kdy jsem se zklamala hereckou branží, jsem totiž přestala věřit na zázraky. Byla jsem malá holka, které se  nepovedlo splnit si její největší přání, ačkoliv pro to dělala všechno. Takže není divu, že jsem pak rezignovala. Rezignovala jsem na přání. A to byla asi ta největší chyba. Když si totiž radši nepřejete nic, než abyste byli zase zklamaní a říkáte si, že to stejně nikdy nemůže vyjít. Tak to opravdu nepřijde. Nikdy se nic nestane samo, jen tak. Vždycky je potřeba po tom toužit, aby to přišlo. Ovšem ne násilně. Jen tak zlehka. Ale přesto hodně. A taky na sobě musíte makat. Protože skřítci přejí pracovitým a bez práce nejsou koláče :-) 

Díky Anglii vím, že se zázraky opravdu dějí. Mám to před očima každý den už měsíc a půl. A každý den, když se probudím, poděkuju za to, že tu můžu být.

Takže všichni zklamaní - HLAVU VZHŮRU. Nebojte se, si cokoliv přát!


Pojďme si přát všechna naše nejtajnější přání a nevzdávejte to ani po stém neúspěchu. Vesmír stojí při nás a možná to vyjde právě na ten 101. pokus! Možná mi to přijetí do Anglie mělo ukázat, že nic není tak černé, jak to vypadá. A motivovat mě k tomu, že vlastně ještě není pozdě. A já bych teď ráda motivovala vás <3 Začněte klidně nějakou maličkostí. Myslete intenzivně třeba na nějakého dávného kamaráda a uvidíte, že ho dřív nebo později potkáte nebo vám napíše na facebook. 
Stále a pořád se tu dojímám nad anglickou architekturou :-) Třeba tenhle dům. No není úžasný?
Nejradši jezdím v doubledeckeru nahoře, protože ten výhled nemá chybu!
Tahle kočka tu vždycky lenoší, když jdu ze školy domů. Pokud ovšem neprší, ha ha
Wollaton Park je nádherné místo. Víte, že se tu natáčel Batman? Svět je tak malý! 
Historická část univerzity je jak z nějakého filmu <3 A ta večerní atmosféra, ta má teprve grády!

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Dostat se do Anglie na Erasmus, není vůbec snadné - teda aspoň u nás na škole, takže ti moc gratuluju:) Musí to tam být úžasné a navíc ty zkušenosti, které získáš, za to opravdu stojí:)
    Já jsem člověk, který na zázraky a splněná přání moc nevěří, ale zároveň věřím, že když člověk opravdu něco hrozně moc chce, a je pro to schopen udělat cokoliv, výjde to. Ale takových okamžiků bohužel moc není. Stane se tak jednou za hrozně dlouhou dobu.

    Přeju krásný den
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) I já jsem byla docela dlouhou dobu skeptik vůči přáním. Na druhou stranu kolem sebe mám lidi, kterým fakt vychází většina věcí podle plánu a plní se jim i ta nejvíc šílená přání. Dřív jsem to ignorovala. Ale teď si říkám, proč bych já nemohla být taky jedna z nich! Myslím si, že je to hodně o našem přístupu. Když to rovnou pošleš do kytek, že to stejně nevyjde, tak to nevyjde a sebemenší negativní myšlenka na to má svůj vliv.

      Vymazat
  2. Historická část univerzity mi hrozně připomíná Harryho Pottera, ale to člověku evokuje takřka cokoliv anglického, že. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že ta historická část univerzity mi HP taky připomíná :D A i vevnitř ty chodby a tak :D

      Vymazat
  3. Skvělý článek <3 Já jsem byla tent týden Gaudeamu a opět mě ze všeho nejvíc nadchly školy v Británii, takže jsem se rozhodla, že to prostě zkusím a třeba si taky splním svůj sen o životě v zahraničí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych na to měla dostatek finančních prostředků, už jsem tady dávno, ha ha :D Takže neváhej ani minutu Domi <3

      Vymazat
  4. Ach zajimave je, ze jsme se jeste nikdy nepotkali, nebo aspon, ze jsem te jeste nevidela, protoze kolem te skoly docela kazdy tyden chodime. :))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fááákt? :) No já nejvíc času trávím v Cliftonu. To je druhý kampus NTU. V City chodím jen do knihovny :)) A kde tady pracuješ? Je to někde kousek?

      Vymazat
    2. Pracujeme mimo mesto v Melton Mowbray, ale vis jak do mesta chodime o vikendu a i patky. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube