BUT FIRST COFFEE

9/10/2015

Už je to přes půl roku, co mám doma tohoto Nespresso krasavce a jsem s ním maximálně spokojená. A tak bych vám o něm chtěla něco málo napsat. Pokud váháte, jaký kávovar si domů pořídit, třeba vás navedu tou správnou cestou. Začněme okamžikem, kdy jsme se s Kubou přestěhovali do Prahy. Byl to moment, který pro mě znamenal hodně. Čekala jsem na něj rok, kdy jsem pendlovala mezi Kutnou Horou, Prahou a Poděbradama a už jsem z toho byla vážně unavená. V domácnosti si potrpím na detaily a moc mě baví plánovat bydlení, které jsem si vysnila. Jednou z věcí, která nesměla chybět na mém wishlistu do bytu, byl kávovar. Od začátku jsem věděla, že chci kávovar od Nespressa na kapsle. Pákový jsem nechtěla, protože máme malinkou kuchyňku a chtěla jsem ho mít v pokoji. Přála jsem si, aby pěkně vypadal a byl takovou ozdobou našeho pokoje.

Výběr kávovaru byl jednoduchý. Chtěla jsem se vejít do 5.000,- a chtěla jsem, aby byl kávovar bílý a i s aeroccinem na mléko. Vybrala jsem si Nespresso Krups U&Milk. Líbil se mi ze všech nejvíc a hlavně neměl zbytečně velký podstavec, na kterém jsou Nespresso kávovary většinou umístěny, pokud si zakoupíte verzi i s aeroccinem. Takže velikostně byl taky nejvhodnější. Až mi došli startovní kapsle, které můžete vidět na prvních fotkách (a že to netrvalo dlouho), koupila jsem si jejich Welcome offer balíček. Nejvýhodnější je podle mě zakoupit si Small nebo Large Nespresso Selection, kde je součástí kromě kapslí taky nádoba na kapsle zdarma. Já jsem si koupila malý výběr kapslí, který obsahuje 150 kapslí a cube na kapsle zdarma. Normálně totiž ta kostka stojí 590 Kč a to mi přijde za kus plastu strašná fraška. Ikdyž je to vymazlené a ty peníze za to prostě dáte.

Co se týče výběru a kvality káv, tak si nemůžu stěžovat. Všechny kávy mají výborné a podle mě si vybere každý. Já si nejvíc dělám espresso, které zaleju mlékem a mám capuccino! Moji oblíbenci jsou kapsle Dulsao do Brasil, Rosabaya de Colombia a edice Vanilio, Ciocattino a Caramelito. Nejvíc však musím vychválit Vanilio. To je u mě spolu s Dulsaem na prvním místě. Mám ráda jemnou chuť kávy a tyto dvě mi spolu s mléčnou recepturou chutnají nejvíc. Ale nepohrdnu ani kapslemi Cosi, Vollutem nebo Indriya from India. Všechny jsou perfektní :-)

Aeroccino na mléčnou pěnu šlape jak hodinky. Pokud chcete opravdu krásnou pěnu jako z kavárny, doporučuju použít k přípravě plnotučné mléko. Já používám bio mléko a jsem spokojená. Většinou si ani nedělám pěnu - jen teplé mléko, při jehož přípravě aeroccino udělá jemnou pěnu na povrchu, což mi bohatě stačí. Co bych ještě chtěla vyzdvihnout, je přístup firmy Nespresso k uživatelům jejich kávovarů. Je velmi profesionální. Minimální objednávka kapslí je 50, takže 5 balení a dovezou vám je domů zdarma. Já si je chodím kupovat do boutiqu v Pařížské ulici nebo na Černý most v Praze.

Za tu dobu, co kávovar používám, jsem nenašla nic, co bych mu vytkla. A už jsem si na kávu z něj zvykla natolik, že mi klasická rozpustná tolik nechutná. A když mám jet třeba na víkend k babičce, která kávovar nemá, na kávě si tolik nepochutnám. Člověk se prostě velice snadno za malou chvíli rozmazlí no. A co vy? Máte doma kávovar? Dobrou noc <3
Startovní set kapslí
Small Nespresso Selection + kostka na kapsle :-)
Převažují vanilkové kapsle, ha ha
Místečko kávovaru u nás v pokoji :-)

ASK.FM / FACEBOOK / WE HEART IT / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Ahoj, pěkná recenze, ale já bych si kávovar na kapsle nikdy nevybrala, nepřijde mi to cenově výhodné a asi jsem prostě kávový nazi a líbí se mi ta kultura okolo toho. Za mě jedině kávovar, do kterého lze naházet zrnkovou kávu, aby byla opravdu čerstvě umletá. Je to ale trochu vyšší investice. Zatím si takový užívám jen v práci a doma mám mocca konvičku neboli bialetku. A přítel má jakousi moderní verzi klasického překapávače a kafe z obojího mi chutná. Ještě to chce sehnat mlýnek, zatím musím kupovat buď mletou, což je sázka do loterie, protože v Čechách nikdy nevíš, jak dlouho ji a v jakých podmínkách skladovali, a to se projeví na chuti, anebo si zrnkovou namlít v mixéru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Lucie,
      chápu, že kávový nazi si Nespresso asi nekoupí, protože ho baví ten "kávový obřad", jen si neodpustím komentář k té čerstvosti, která je právě jedním z klíčových parametrů kapslí Nespresso, kde je namletá kává uchována v ochranné atmosféře. V Nespresso případě to tedy není nikdy sázka do loterie ;)

      M.

      Vymazat
  2. Teď si mě úplně namotivovala, abych si taky pořídila kávovar :D :))
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  3. Nastesti kafe nepiju, nechutna mi (i kdyz verim, ze tyhle sladke a jemne kavicky bych si brzy taky zamilovala, ale prijde mi to zbytecne si delat nejakou dalsi sladkou zavislost, staci cokolada :D), ale vzdycky me tyhle fotky kavovaru a kavy ve stylovych byteccich blogerek bavi okukovat :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube