ŠKOLA A JÁ

11/19/2013

Hezký večer děvčata :),
dnes trošku jinak než obvykle. Když jsem přemýšlela, jestli do školy raději sešity, iPad nebo noťas, celkem by se mi tehdá šiknul podobný článek. Tak jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o tom, jak jsem to nakonec vymyslela, a tak vůbec o organizaci věcí do školy. Protože když jsem přišla po pěkně dlouhé době do kvalitního papírnictví v Praze, divila jsem se, jaké výmoženosti existují. 

SEŠITY
Nakonec jsem se rozhodla koupit 4 sešity, z nichž 3 jsou "Project Booky". To znamená, že jsou odděleny na části pomocí barevných rozdělovačů (v mém případě na 3 části) a v každém sešitě mám tři předměty. Každý den teda nosím do školy jen jeden sešit. Hurááá, nemám narvanou kabelku stovkami sešitů a učebnic jako na střední! A protože ve středu mám jen jednu přednášku, pořídila jsem si ještě, již zmíněný, čtvrtý sešit, který je obyčejný, ale s pěknou obálkou :)
Cenově se každý Project Book pohyboval kolem 200,- a kytičkový sešit stál asi jenom 15 Kč.

1. Project Book, 200 stránek. Slouží mi na Psychologii, seminář a přednášku ČJ a stylistika. / 2. Obyčejný sešit s tvrdými deskami. Nosím ho na sociologii.
1. Project Book, 250 stránek. Mám v něm Anglinu, Fráninu a Dějiny kultury / 2. Úvod do studia komunikace a médií - přednáška a seminář, Interpretace odborného textu.
Prioritou pro mě při výběru bylo, aby se mi sešit vešel do kabelky a abych jich neměla zbytečně moc, protože toho tahání těžké tašky už jsem měla fakt dost. Výhodou těchto Project Booků jsou i jejich tvrdé desky, tudíž nehrozí, že budou po měsíci zmačkané a vypadat jako salát... Další hurá!


KROUŽKOVÉ DESKY
Další výbornou věcí a pomocníkem jsou mi kroužkové desky. Pořídila jsem si je ve fialové barvě a používám je na různé pracovní listy, které ve škole dostáváme, taky na sylaby, které obsahují veškeré informace o konkrétních předmětech a na materiál k přípravě na MKPR na UK.


DIÁŘ, PSACÍ POTŘEBY
Diáře používám dva. Jeden je osobní - cvičení, škola a druhý na pracovní záležitosti - blog, práce, atd. Do školy nosím propisku a v případě, že máme jazyky, tak i tužku.


IPHONE, IPAD
Ipřestože si v iPadu nevedu poznámky, do školy ho občas beru, a to když očekávám extrémně nudnou a dlouhou přednášku. Na internet je totiž pochopitelně lepší, než iPhone. Mobil beru vždycky a na net ho samozřejmě taky používám. Ne vždycky se mi totiž chce tahat iPad. 


UČEBNICE A KNIHY
A na závěr nějaké ty knihy... Některé dobré, některé špatné, ale snad spolu dojdeme ke šťastnému konci :)

 

Potěší mě, když mi napíšete i vaše tipy do komentářů :)

W.

ASK.FM FACEBOOK / WE HEART IT / INSTAGRAM BLOGLOVIN

You Might Also Like

15 komentářů

  1. Tak zrovna tento článek už mám dnes zhotovený do konce týdne, co jsem chtěla dát na blog ;D :))
    Pěkný článek a máš moc pěkné sešitky :)
    Kroužkové sešity jsou nej :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem sice ještě na střední, ale ten project book by se mi teda taky hodil! Bohužel jsem ho ještě nikde neviděla, můžu se zeptat, jaké to bylo papírnictví? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Juu Wendy! Pukka Pad mám také a je boží a diář z Elle taktéž!

    OdpovědětVymazat
  4. do školy jsem nosívávala to samé:) hlavně ty projekt booky jsou vážně užitečné:) s takovými pomůckami půjde to studování hnedka lépe:)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek :)) Ty kroužkové desky si budu muset pořídit :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. mam to uplne stejne diarema jako ty, tak jsem rada ze nejsem jediny "cvok" co ma dva diare:))
    jinak sesity mam jen dva - matika, ucetnictvi. Ostatni predmety si pisu do notebooku a potom tisknu a davam do desek:) notebook je mi daleko prijemnejsi nez psat rukou, uz jen proto, ze 99% profesoru chce stihnout co nejvic a to by mi potom upadla ruka nebo bych to po sobe neprecetla, jak rychle mluvi!!:D

    OdpovědětVymazat
  7. Jé takovýhle články miluju, vždycky mě inspirují :) já mám většinou normální sešity, ale s hezkou obálkou, líbí se mi Flowers Pignature a hlavně miluju jak jsou s různými velkoměsty :)

    OdpovědětVymazat
  8. tyjo,to máš teda super :) já jsem v 9. na základce,takže si ještě užívám 10-ti kg tašky,což je hrozně fajn :/:D ale vyřešila jsem to aspon tak,že si nechávám učebnice ve škole a bohužel mám sešity do každého předmětu..ale už se celkem těším na střední,až se mi ten obsah zmenší..máš to skvěle vyřešené a krásné sešity! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty rozdělovací sešity jsou nejlepší:)) a taky dost uvažuji o tom, že bych na příští rok měla dva diáře:)))

    OdpovědětVymazat
  10. Strašně se mi líbí,jak máš ve věcech systém,a máš všechno zorganizované,takhle to má být:)

    OdpovědětVymazat
  11. Ten PucaPad mám taky, jen jinej, jsou totálně suprový :)

    OdpovědětVymazat
  12. Původně úmysl přidat komentář na krásné, píšu ho sem:
    Mhm. 200 a 250 stran. To vychází cca 67 a 83 stran na každý předmět v dotyčných blocích. Takže ve finále s sebou taháš toho papíru víc, než kdybys měla na každý předmět jeden sešit nebo blok o 60 stranách, že? Plus vyčnívající "záložky" a kroužky, nevím, jak tobě, ale mně se jako pravačce píše na levou stranu bloku vždy hrozně těžko. Další možnost jsou kroužkové desky, papíry a folie - do školy teoreticky stačí nosit posledních pár hodin (přednášek), čisté papíry a konec, uspořádat doma nebo na intru. To tu snad ani není zmíněné jako možnost.
    V čem jsou tedy Pukka Pady lepší?
    Neříkám, že bych napsala lepší článek, nemohla bych si časově ani z důvodu vlastního studia dovolit ozkoušet vše (tj. kroužkové desky, Oxford bloky s deskami na papíry v rámci obalu, sešity i Pukka Pady. To je min. každá možnost, o které vím). Ale myslím, že koho zajímá, jak ty si organizuješ věci do školy, přečte si to na tvém blogu, kdyby tam takový článek nenašel, zeptá se. Nepotřebuje k tomu článek propagovaný na Krásné... A jedna reklama na Pukka Pady už tu (tj. na Krásné) kdysi byla. A když si hledám možnost zápisků ze školy, která mi nejvíce vyhovuje, vlezu do nějakého (většího) papírnictví, jaké mám možnosti. A nebo kouknu na článek, ve kterém je těch možností zmíněno, rozebráno a možná i ozkoušeno více. Takovýhle článek by mi tedy nepomohl.

    Tak mě napadá... Minulý rok jsem do školy nosila kroužkové desky, do kterých se daly papíry dle potřeby doplňovat nebo i odebrat, měla jsem je už docela dlouho, ale vytáhla jsem je až minulé září. Barevně (linkované, barevný okraj a titulní strana) byly odděleny pro 5 předmětů. Vzhledem k možnosti doplňovat papíry (a nebylo nutné kupovat přímo ty do těchto desek dělané) to bylo výhodnější než Pukka Pady + nebylo nutné tahat s sebou vždy všechny ty papíry. A totéž by se dalo, možná i levněji, vyrobit. 5 barevných čtvrtek, kroužkové desky a balíček papírů, ideálně s proraženými dírkami. Bůh ví, jestli by to nebylo i levnější. :D

    OdpovědětVymazat
  13. tyhle Pukka Pady jsou geniální věc! trochu bych měla ale obavu z toho, že mi dojde papír v jednom z těch oddílů :D na to jsem ujatá - potřebuju spoustu, spoustu stránek :D

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj :)
    Super článek!!!!
    Můžu se zeptat jakou školu studuješ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :-) děkuju :-)! Média na Metropolitní univerzitě

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube