DESIGNBLOK 2013

10/23/2013

V sobotu jsme se s kamarádkou byly podívat na letošním Designbloku. Minulý rok jsem o této akci hodně četla, dost mě zaujala a tak jsem ji chtěla vidět na vlastní oči. Obzvlášť když můžu mít zdarma press pas, no neber to. Pro ty, kdo vůbec neví o co jde, dalo by se říci, že se jedná o dny designu v Praze s nimiž také souvisí Premier fashion week. Tato akce byla po Praze rozprsknuta na několik částí, jednou z nich bylo právě Superstudio na Nákladovém nádraží Žižkov, kde jsem se byla podívat já.

Dále bylo možné navštívit Openstudio v Kafkově domě nebo prostory Colloredo-Mansfeldského paláce a přehlídky v kostele sv. Šimona a Judy, na kterých se prezentovaly nejen přední české návrhářky jako Klára Nademlýnská nebo Hana Zárubová, ale také zahraniční návrháři a šance byla i pro studenty VŠUP. Což je dle mého názoru velmi sympatický nápad - dát prostor i mladým designérům.

Superstudio na Nákladovém nádraží Žižkov bylo hlavním a největším výstavním prostorem Designbloku. Výstava byla rozmístěna v rámci celého areálu od vlakových vagonů, což považuji za velmi atraktivní nápad, až po bývalé sklady několika výškových úrovní. Nebezpečné však byly ty schody mezi patry, pro představu to byly točité, dost úzké schody a pro to množství lidí, které se v prostoru neustále otáčelo, ne zcela vhodné. Slečny na podpatcích určitě ví své.


Nejvíce se mi líbilo, jak výstavu pojal módní časopis Elle. Ve svém vagónu udělal něco jako zahrádku na stropě s barevnými světýlky a večer to bylo skutečně kouzelné. Na stolech byly dekorativní typy na domácí zahrádku a podobně. Super byly i zrcadlové prostory Heinekenu, ideální nápad na prostory v tanečních klubech. Nebo Ikea, H&M a Nike měly skvělé provedení…Většina designerů se prezentovala skvěle, ikdyž se přiznám, že po 3 hodinách jsem byla unavená jak štěně.

Doporučení: Rozhodně si na Designblok vymezte více času jak 1 den. Tato akce je báječná, má rozhodně něco do sebe a je škoda si ji patřičně neužít a nestihnout projít všechny její části. Já sama jsem nestihla projít ani celé Superstudio, protože jsem si na akci vymezila jen pár hodin a doteď mě to mrzí. Tip-areál Superstudia je ideální rozdělit na 2 dny, každý den polovina. Výstava je obrovská a po 3 hodinách už nejste tak fresh, aby to bylo efektivní.

Fotografka: Miroslava Jeřábková


You Might Also Like

5 komentářů

  1. Tech schodu jsem se uplne bala. Hlavne jak byly uzke a kdyz sel nekdo nahoru, tak nikdo nemohl dolu a naopak a mela jsem z toho uplne paniku, ale jinak to bylo skvele, to jo :))

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásné! Moc ti to slušelo!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ti to sluší Wendulko a fotečky jsou nádherné!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jé tam to vypadá naprosto úžasně! Musela to být skvělá podívaná! taky se tam budu muset někdy vypravit:)

    OdpovědětVymazat
  5. také bych se jednou ráda jela mrknout, tak snad příště! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a každý komentář <3

Popular Posts

Like us on Facebook

Youtube